
תפו״א אקורדיון בפסטרמה
כשרות: בשרי
זמן עבודה: 15 דק׳
מיומנות: קל
מוכנים לזה?! תפו"א אקורדיון - תפו"א קראנצ׳י במילוי פרוסות פסטרמה פריכות, שום, צ'ילי ועשבי תיבול! הביס המושלם לארוחה הבאה שלכם
מוכנים לזה?! תפו"א אקורדיון - תפו"א קראנצ׳י במילוי פרוסות פסטרמה פריכות, שום, צ'ילי ועשבי תיבול! הביס המושלם לארוחה הבאה שלכם
מרכיבים:
פסטרמה גחלים – טירת צבי
5-6 תפו״א בינוניים
שיפודים (לעזרה בחיתוך תפוחי האדמה)
תבלינים למתבל – רוזמרין טרי, טימין טרי, זרעי כוסברה, פלפל שאטה חריף, שן שום, שמן זית
אופן ההכנה:
קורצים מהפסטרמה עיגולים בקוטר של 3 ס״מ.
חורצים בתפוחי האדמה חריצים עם מרווח של חצי ס״מ בין חריץ לחריץ. ניתן להיעזר בשני שיפודים שמונחים בצמוד ובתחתית כל תפו״א לעזרה להימנע מחיתוך תפוח האדמה עד הסוף (ראו בסרטון).
מכניסים בכל מרווח פסטרמה (שקרצנו לעיגול).
מכינים את המתבל – מערבבים את כל התבלינים בתוך אבן ריחיים (או בעזרת מעבד מזון) וכותשים עד לאיחוד של כל התבלינים.
יוצקים מהמתבל על גבי תפוחי האדמה עם הפסטרמה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, למשך כ- 25 דק׳.
מוציאים ומגישים חם עם מתבלים לפי הטעם.