פסטרמה ירדן מעושנת עם באבא גנוש מושלם

מאת: רון יוחננוב סוג מתכון: צהריים, ערב זמן הכנה: 30 דק רמת מיומנות: קל

פסטרמה ירדן של טירת צבי

2 חצילים

שמן זית

כוס טחינה גולמית

2 כפות מיונז – זה הסוד שהופך את הסלט לחלומי!

2 שיני שום כתושות

3 ביצים קשות, קצוצת גס

מלח/ פלפל שחור

אפשר להוסיף מיץ מחצי לימון – לא חובה

מלפפונים חמוצים

אפשר לשרוף חצילים על האש או מנגל – ולחלופין להכין כמוני בתנור הביתי בשיטת הקיפודים.

מחממים את התנור על תכנית גריל (200-250 מעלות)

חוצים את החצילים.

בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים (אפשר משולשים ואפשר ריבוע) אבל חתכים עמוקים!! עד כמה שאפשר

משמנים בשמן מעל. חשוב לוודא שהשמן יחלחל גם לתוך החתכים.

מפזרים מלח מעל ומכניסים לתנור להזהבה כ-10 דקות. – שימו עין שלא יישרף לכם.

אחרי שהחצילים קיבלו צבע, מורידים למגש התחתון את החצילים, מעבירים את התנור לאופציה של אפייה (אוויר חם) אפשר גם טורבו על 200 מעלות.

ואופים את החצילים עד שמתרככים עוד כ-20 דקות.

לאחר שהחצילים נאפו, בעזרת כף מוצאים את הבשר של החצילים ומעבירים לקערה.

מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיונז, ביצים קשות, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

ממלאים פיתה בממרח, מוסיפים פרוסות פסטרמה בנדיבות, מלפפונים חמוצים וזוללים.

בתאבון!