פיתה ציבלה ופסטרמה ירדן מעושנת

מאת: עומר מילר סוג מתכון: צהריים, ערב זמן הכנה: 10 דק' רמת מיומנות: קל

4 פיתות חצויות

1 קופסא פסטרמה ירדן מעושנת

4 מלפפון חמוץ במלח

ציבלה: 6 ביצים

2 תפוחי אדמה

2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים

1/4 כוס שמן זית או שומן אווז מומס

מלח

מבשלים ביצים במים רותחים במשך 10 דק.  לאחר מכן קולפים.

זמן הזה מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם עד רכות. מוציאים מהסיר וקולפים.

מניחים בצל במחבת עם שמן זית ומטגנים חמש דק ראשונות בחום גבוה ואז מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה עד שהבצל מושחם ומקורמל היטב.

בקערה מועכים את תפוחי האדמה. קוצצים את הביצים דק דק ומוסיפים לקערה. יוצקים את הבצל והשמן לתוך הקערה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

מחממים פיתות בתנור או על הגז למשך שתיים – שלוש דק ממלאים כל חצי פיתה בכף גדושה של ציבלה.

שתי פרוסות פסטרמה ומלפפון חמוץ לפי הטעם.

אין טעים כזה בכל העולם

בתאבון!