פיצה שקשוקה עם נקניקיות חריפות וחזה אווז

מאת: קובי אדרי זמן הכנה: כשעה ורבע רמת מיומנות: קל

מצרכים לבצק:

קילו קמח לפיצה ״00״

15 גרם שמרים

30 גרם מלח

650 מ״ל מים קרים

 

מצרכים לרוטב פיצה:

1 קופסא עגבניות ״מוטי״

חצי כפית מלח

כפית סוכר

חצי כפית פלפל שחור

 

טופינג:

חבילת נקניקיות חריפות טירת צבי

חבילת חזה אווז מעושן מסדרת הדליקטיב של טירת צבי

1 פלפל חריף

ביצים מידה s

אופן ההכנה לבצק:

בקערת מיקסר שמים את הקמח השמרים והמלח

מתחילים לערבל בדרגה 3 ובהדרגה מוסיפים את המים

לשים בערך כ- 10 דקות

מורידים אל השיש את הבצק עושים קיפול אחד ויוצרים כדור מכסים ל- 10 דקות

לאחר 10 דקות יוצרים עוד קיפול ומכסים הפעם מתפיחים שעה

מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים של כ- 200 גרם כל כדור ומגלגלים (מנסים לשמור על הכדור כמה שיותר חלק)

מקמחים 2 קופסאות ייעודיות להתפחת בצק ושמים 4 כדורים בכל קופסא מכסים כ- 30 דקות נוספות

מוציאים כדור ושמים על הקמח(אני משתמש בקמח סמולינה אפשר להשתמש ב00 גם)

מרדדים עם האצבעות עד שנפתח מעט

שמים כף גדולה באמצע הבצק של הרוטב ומורחים בתנועות סיבוביות מקפידים לשמור על שוליים נקיות

חותכים את הנקניקיות לעיגולים ומסדקים כמות נכבדת על הרוטב

מוסיפים 3 ביצים ומתבלים בטיפונת פלפל שחור

מסדרים בין לבין צ׳אנקים של חזה האווז המעושן ופלפל חריף

למכינים בטאבון נינג׳ה מחממים את הטאבון של הנינגה מצב פיצה 2.5 דקות בדיוק מכניסים עד הצפצוף

למכינים בטאבון גז מכניסים לטאבון שחומם כ- 90 שניות מסובבים את הפיצה באמצע כדי שלא ישרפו הקצוות

למכינים בתנור: הופכים תבנית אפייה בתחתית התנור חום הכי גבוה מצב טורבו וברגע שחם מכניסים על התבנית עם נייר אפייה כ- 6-7 דקות עד שמשחים.

בתאבון!