פולנטה נקניקיות עגל – טירת צבי

כשרות: בשרי זמן עבודה: 45 דק׳ מיומנות: קל

קבלו מתכון מטריף למנה האהובה עם תבשיל נקניקיות!

מרכיבים:

נקניקיות עגל טירת צבי
4-5 קלחי תירס טריים (לא מבושלים)
מיכל שמנת צמחית (פרווה) או לחלופין קרם קוקוס
1 בצל סגול
1 שומר
2 פלפלי חלפיניו ירוקים
2 שני שום קצוצים
1 קופסה של עגבניות מרוסקות
1 רסק עגבניות

אופן ההכנה:

מטגנים את הנקניקיות במחבת עד לקבלת גוון זהוב/חום. מוציאים ומניחים בצד.
מכינים את רוטב –
חותכים את הירקות ומטגנים אותם עם מעט שמן
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מטבלים עם מלח, פלפל, פפריקה ומעט סוכר.                                                                                                                                              מוסיפים את הנקניקיות, מכסים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה
בינתיים מכינים את הפולנטה –
קורצים את גרעיני התירס לכל אורך הקלח, ובעזרת החלק האחורי של הסכין (הלא חד) מחלצים את תוכן הגרעינים. אוספים את כל מה שהצלחנו להוציא מהקלחים ומעבירים לסיר. מוסיפים את השמנת הצמחית (פרווה) או קרם הקוקוס, מתבלים במעט מלח ופלפל ומבשלים עד שהתערובת מתמצקת והנוזלים מתאדים.
מגישים את הפולנטה, מעליה נקניקיות ורוטב.
בתאבון.

בתאבון!