פאייה נקניקיות עגל טירת צבי

גודל תבנית/כלי: סיר שטוח עם מכסה כשרות: בשרי 40 דק׳ מיומנות: בינוני

המרכיבים:

חבילת נקניקיות מבשר עגל והודו של טירת צבי
3 כוסות אורז עגול
2 פלפלים אדומים
בצל
3 שיני שום
גזר אחד
צרור פטרוזיליה
תבלינים – כף פפריקה, כף כורכום, 5 שערות זעפרן, מלח ופלפל
2 ליטר ציר ירקות
כוס יין לבן

אופן ההכנה:

מטגנים את הנקניקיות על מחבת עד לקבלת צבע חום זהוב. מוציאים ומניחים בצד.
חותכים את הירקות לקוביות, מטגנים את הבצל עם מעט שמון זית עד שנהיה שקוף בסיר הרחב, מוציאים את יתר הירקות וממשיכים לטגן כ- 2-3 דקות נוספות. חותכים את הנקניקיות לפרוסות ומוסיפים לסיר, שוטפים היטב את האורז ומוסיפים לסיר, מטגנים כ- 2-3 דק׳, מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה כדי לאדות את האלכוהול, מוסיפים את ציר הירקות בהדרגה, מתבלים עם התבלינים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים מכוסה עד שהאורז סופג את כל הנוזלים. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה מספר דק׳ נוספות (כ- 10 דק׳). מוזגים לצלחות, ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.

בתאבון!