
נשנושי נקניקיות ברוטב חריף מתוק ומעושן
4 תפוחי אדמה
חבילת נקניקיות טירת צבי
רבע כוס שמן זית
4 כפות צ'ילי מתוק
2 כפות סרירצ'ה
1 כפית צ'ילי חריף גרוס
3 כפות סילאן
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה אדומה,
כפית מלח שטוחה,
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חותכים 4 תפוחי אדמה לצורת פוטטוס כמו בסרטון (אפשר לחתוך לרבעים) ומבשלים עם הקליפה בסיר עם מים חמים ומלח חצי בישול כ-10 דקות בלבד (בסיום מוציאים על נייר סופג ומייבשים),
בנתיים מכינים את הרוטב לציפוי הנקניקיות: לקערה מוסיפים שמן זית, את הצ'ילי המתוק, הסרירצ'ה, הפפריקה הרגילה והמעושנת, הצ'ילי חריף הגרוס, מלח פלפל וסילאן ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים טעם במידת הצורך.
פותחים חבילת נקניקיות טירת צבי מוסיפים ומצפים היטב את כל הנקניקיות ברוטב הסמיך. מוציאים לצלחת ושומרים מהרוטב. לוקחים את תפוחי האדמה שבישלנו חצי בישול (תדאגו שיהיו יבשים טוב) מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים ברוטב שהכנו מקודם לנקניקיות.
מכניסים את תפוחי האדמה לתנור על 220 מעלות חום עליון תחתון לכ-20-25 דקות או עד שמשחים.
בינתיים את הנקניקיות צורבות על המנגל ומברישים מדיי פעם בעוד רוטב לתת עוד גלייז וטעם לנקניקיות.
מוציאים החוצה, מחכים שיתקררו מעט ופורסים אותן לטבעות, מסדרים יפה עם הפוטטוס בצד, שמים כפית מיונז קטשופ חרדל ופסטו ואוכלים. לא תרצו להפסיק לאכול 😊
בתאבון!