משה בתיבה בגרסה קצת אחרת

סוג מתכון: בשרי זמן הכנה: עד 40 דק׳ רמת מיומנות: קל

גם לבריטים יש משה בתיבה! מתכון בהשראת המנה הבריטית האהובה: מקלות קבנוס שאפויים בתוך פודינג יורקשיר ובצל מקורמל

המרכיבים ל 6 מנות:

חבילת קבנוס "טירת צבי"
לבלילה:
1 כוס משקה סויה "תנובה ALTERNATIVE"
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח
3/4 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
עלי אורגנו לתיבול
לשימון התבנית: שמן קנולה
לתערובת הבצלים:
4 בצלים פרוסים לרצועות דקות
4 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף סילאן
3 כפות עלי טימין טרי
גודל תבנית: תבנית שקעים

אופן ההכנה:

טורפים יחד את כל מרכיבי הבלילה ומכניסים למקרר לשעה.
מחממים תנור ל- 220 מעלות ומשמנים תבנית שקעים בשמן קנולה (כף שמן בכל שקע). מכניסים את התבנית לתנור.
מוציאים את הבלילה מהמקרר וטורפים בשנית.
בעזרת מצקת ממלאים את השקעים בתבנית (שחוממה מראש) כ- 3/4 מגובהם.
חוצים כל קבנוס לשלושה חלקים ומניחים בכל שקע בצורה אלכסונית. מפזרים מעל עלי אורגנו.
מכניסים לתנור ל-16-18 דקות עד להתייצבות והשחמה קלה.
בזמן האפייה מכינים את תערובת הבצל: מטגנים במחבת עם שמן זית את בצלים עם עלי אורגנו, מלח, פלפל וסילאן עד להזהבה.
מגישים את המאפים כשמעליהם הבצלים המקורמלים.

בתאבון!