
מאפין פסטרמה ובצל מקורמל
מרכיבים:
פסטרמה של פעם של טירת צבי
8 בצלים בינוניים
כף סוכר חום
כף רוטב טריאקי
קצת שמן לטיגון הבצל
ביצים כמספר המנות
אופן ההכנה:
בתבנית מאפין מסדרים פסטרמה בצורת התבנית, עדיף לסדר יותר מחתיכה אחת בכל צד כדי שהפסטרמה תחזיק את המילוי.
מכינים את המילוי –
חותכים את הבצלים לרצועות ומטגנים בסיר רחב על אש בינונית עם מעט שמן למשך 20 דק׳ ותוך כדי ערבוב תמידי, לאחר 20 דק׳ מוסיפים את כף הסוכר וכף הטריאקי וממשיכים לקרמל את הבצלים עד שהבצלים מקבלים גוון חום מקורמל.
מכניסים לתוך כל תבנית (שבה שמנו את הפסטרמה) מהבצל המקורמל ומשאירים מקום לביצה.
שוברים ומוסיפים ביצה לתוך כל תבנית (מעל הבצל), במידה ואין מספיק מקום מומלץ להכניס רק חלק מהחלבון, ולוודא שנכנס ממנו (מהחלבון) מספיק לתוך המאפין כדי שכל המרכיבים יתחברו יחד.
מתבלים את הביצה במעט מלח ופלפל ומכניסים את התבנית לאפיה בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות, למשך כ- 10 דק׳ (לפי רמת העשייה של הביצה שאתם מעדיפים)
מוציאים, מומלץ לתת למאפין להתקרר מעט (אבל לא יותר מידי) לשם התייצבות.