
כריך קולסלאו ויאטנמי וקרוטוני חזה אווז מעושן
כריך כזה עדיין לא טעמתם! מתכון לכריך חזה אווז מפנק של עומר מילר שיכניס את חווית הגורמה אליכם הביתה
המרכיבים ל2 מנות:
לסלט:
1 גזר חתוך למקלות דקים
1/2 כוס כרוב ירוק/סגול חתוך למקלות דקים
1 בצל סגול קטן חתוך לפרוסות דקות
1 צנון חתוך למקלות דקיקים
20 עלי כוסברה
20 עלי נענע
2 כפות בוטנים קצוצים קלויים
לרוטב:
1/2 כוס סוכר
1 כוס חומץ לבן
1 כוס מים
למיונז:
4 כפות מיונז
1 כפית רוטב סרירצ'ה
לקרוטוני אווז:
150 גרם אווז מעושן פרוס "טירת צבי"
1 כף מייפל
מעט פלפל שאטה גרוס
מעט שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה:
הכנת הרוטב: מערבבים סוכר ומים ומביאים לרתיחה. כשהסוכר נמס מוסיפים את החומץ ומבשלים על אש קטנה כ-2 דקות.
הרכבת הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה. יוצקים את הרוטב על הסלט ומשהים לשעה בקירור.
מיונז: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
קרוטונים: מסדרים על נייר אפייה את החזה אווז המעושן. בעזרת מברשת מורחים מעט מייפל. בוזקים שאטה ומלח גס וצולים בתנור במצב גריל טורבו שחומם מראש ל-220 מעלות.
הרכבת הכריך: פורסים בגט צרפתי. מורחים את המיונז המתובל. מסדרים סלט כבוש ומוחמץ שסונן מהמרינדה, מסדרים קרוטוני חזה אווז. מוסיפים עשבי תבלין ובוטנים ועוד קצת הזלפת מיונז.