
חצ׳פורי נקניקיות
המצרכים לבצק:
500 גרם קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן רגיל
1/4 כוס (50 מ"ל) שמן
300 מ"ל מים (להוסיף בהדרגה)
כפית וחצי מלח
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
כוס עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים) אפשר גם 3-4 עגבניות טריות קצוצות דק (עדיף מקולפות)
כפית כמון
כף פפריקה / אפשר גם פפריקה חריפה – לפי הטעם
מעט צ'ילי חריף טרי
מלח / פלפל שחור
חבילת נקניקיות עוף של טירת צבי
פלפל חריף
ביצים לפי מספר הסועדים
בקערת המיקסר להניח את המלח בתחתית, מעליו קמח, שמרים, סוכר, ומים. להתחיל ללוש את הבצק כמה דקות עד שמתגבש בצק. מיד שמתחיל להתגבש הבצק יש להוסיף את השמן.
להמשיך ללוש כ- 8 דקות, אם צריך להוסיף מעט מים. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית
התפחה ראשונה: שעה לעטוף את הבצק במגבת (השמרים צריכים לנשום) או בניילון נצמד ולהשאיר חור לאוויר. לאחר מכן לחלק את הבצק לגודל הרצוי. ממליץ לעבוד עם משקל ולחלק את הבצק לחתיכות שוות.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים. עבור כל חצ׳פורי צריך כ-120 גרם בצק מוכן. מכדררים כל חלק של בצק לכדור עגול.
מכסים את הכדורים במגבת ומניחים כ-20 דקות.
זה הזמן לחמם את התנור ל- 220 מעלות
לאחר המנוחה הנוספת, לוקחים את כדור הבצק ומשטחים אותו בעזרת מערוך, מגלגלים מכל צד וסוגרים את הקצוות עד שמתקבל עיצוב של חצ׳פורי.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל חצ׳פורי בביצה.
בקערה מערבבים את כל רכיבי רוטב השקשוקה ומניחים במרכז כל חצ׳פורי 2 כפות רוטב, מפוזרים נקניקיות ושוברים ביצה.
מתבלים את ביצה במעט מלח / פלפל שחור (אפשר גם רק בהגשה)
מכניסים לתנור לוהט ואופים 20 דקות או עד הזהבה
בתאבון!