
בורקס פירה ונקניקיה – מוגזם בטירוף!
למילוי:
חבילת נקניקיות מוגזמות של טירת צבי
2 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות ומבושלים
1 בצל מטוגן (לא חובה)
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
רוטב פיצה מוכן
לבורקס:
2 חבילות בצק עלים מצונן
לעיטור:
ביצה טרופה
שומשום
מכינים את הפירה:
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים עד ריכוך.
מסננים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה.
מוסיפים בצל מטוגן (לא חובה), שמן זית/חמאה, מלח ופלפל שחור ומערבבים עד לקבלת פירה חלק.
מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון/תחתון או טורבו).
מרכיבים את הבורקס:
פותחים את הבצק עלים על משטח העבודה ומחלקים ל-4 חלקים שווים.
מניחים 4 כפות גדושות פירה במרכז כל ריבוע בצק.
מניחים נקניקיה מעל הפירה.
יוצקים מעל הכל רוטב פיצה.
סוגרים את הבצק על ידי קיפול בצק מעל המילוי ומהדקים היטב.
אופים את הבורקס:
מברישים את הבורקס בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים כ-25 דקות או עד להזהבה.
מגישים חם. בזהירות, הפירה חם!
הידעת?
לילדים מתחת לגיל 3, יש לחתוך את הנקניקיות לקוביות קטנות ואת המאפה בהתאם.
בתאבון!