3 מנות לאירוח עם קרפצ׳יו עגל

מאת: אליטה אופק סוג מתכון: בראנץ/מנות פתיחה לארוחת צהריים או ערב זמן הכנה: 15 דק' רמת מיומנות: קל

3 מנות מושלמות לאירוח במינימום מאמץ, מקסימום טעם וסטייל. אספרגוס אפוי עטוף בקרפצ׳יו עגל מתובל בשמן זית איכותי ומלח כמהין,קרפצ׳יו עגל עם ארטישוק מתובל וארוגולה, מתובל בשמן זית ומלח כמהין, ברוסקטה עגבניות וקרפצ׳ו עגל.

המרכיבים:

2 חבילות קרפצ׳יו עגל (200 גרם)

חבילת אספרגוס טרי

שמן זית איכותי

מלח (או מלח כמהין למי שרוצה לשדרג)

רבעי ארטישוק מתובל

חופן ארוגולה

1 בגט

2 עגבניות

קרפצ׳יו עגל עם ארטישוק מתובל, ארוגולה ומלח כמהין:

נסדר על צלחת פרוסות קרפצ׳יו עגל, נניח 4-5 רבעי ארטישוק מתובל מעל הקרפצ׳יו.

נפזר מעט עלי ארוגולה.

נזלף שמן זית איכותי בנדיבות.

נמליח במעט מלח כמהין או מלח רגיל.

ונגיש.

ברוסקטה עגבניות וקרפצ׳יו עגל:

נחתוך בגט לפרוסות, נזלף מעט שמן זית, נמליח ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 7 דקות או עד הזהבה קלה.

נחתוך עגבניות לריבועים קטנים, נזלף מעט שמן זית, נמליח ונערבב.

נסדר את הברוסקטות על צלחת, נניח מעט סלסת עגבניות על כל ברוסקטה.

נגלגל פרוסת קרפצ׳יו עגל, נניח מעל כל ברוסקטה ונגיש.

אספרגוס אפוי עטוף בקרפצ׳יו עגל, מתובל בשמן זית ומלח כמהין:

נשטוף חופן אספרגוס טרי.

נחתוך את החלק התחתון והקשה של האספרגוס.

נסדר את האספרגוס על תבנית עם נייר אפייה.

נזלף שמן זית בנדיבות, נפזר מעט מלח כמהין ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 12 דקות.

נוציא את האספרגוס ונעטוף אחד אחד בקרפצ׳יו עגל (דוגמא בתמונה)

נזלף בנדיבות שמן זית ונגיש.

 

בתאבון!