תבשיל מסורתי של נקניקיות בראטוורסט משובחות ברוטב בירה, בצלים ופלפלים

ביר בראטס! תבשיל מסורתי של נקניקיות בראטוורסט משובחות ברוטב בירה, בצלים ופלפלים

מרכיבים:

אריזות נקניקיות בראטווסט
2 בקבוקי בירה מהסוג המועדף עליכם
6-7 פלפלים בצבעים שונים
שני בצלים בינוניים
5-6 שיני שום קלופות
שמן זית
לתיבול – מלח/פלפל/פלפל אנגלי/עלה דפנה

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים בסיר עם מעט שמן זית.
חותכים את הפלפלים לרצועות ומוסיפים יחד עם השום לסיר.
מטגנים בסיר (שיכול אח״כ להיכנס לתנור) את הירקות למשך כ- 2 דקות (זהירות לא לטגן יתר על המידה). מוסיפים את הבירות והתבלינים ומביאים את התבשיל לרתיחה.
בינתיים מטגנים במחבת עם מעט שמן את הנקניקיות עד שהן מקבלות גוון זהוב/חום יפה. מעבירים את הנקניקיות לסיר, מוודאים שכולן מכוסות נוזלים (אפשר כמובן להוסיף בירה לפי הצורך) מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כ- 2-3 (לוודא כל הזמן שהנוזלים לא מתאדים לחלוטין, ובמקרה הצורך ניתן להוסיף בירה נוספת).
מוציאים, ומגישים בתוך לחמנייה עם חרדל.

בתאבון!