קדרת נקניקיות אפונה וגזר חורפית עם פירה מנחם

מאת: קובי אדרי זמן הכנה: כשעה וחצי רמת קושי: קל

2 חבילות נקניקיות עוף טירת צבי

5 כפות שמן זית

1 בצל גדול חתוך לקוביות

1 שקית אפונה וגזר קפוא

2 כפות גדושות רסק עגבניות מרוכז

1 כף פפריקה

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

 

לפירה:

10 תפוחי אדמה קלופים

40 גרם נטורינה (פרווה)

כפית מלח

– בסיר עם מים שמים את תפוחי האדמה מכסים במכסה ומבשלים כ- 40-50 דקות עד שהתפוחי אדמה רכים

– בסיר נוסף שמים שמן זית וברגע שהשמן מתחמם מטגנים את הבצל עד להזהבה

– מוסיפים את התבלינים ומערבבים

– חותכים את הנקניקיות לרבעים ומוסיפים על הבצל, מערבבים מעט מוסיפים את האפונה וגזר, מוסיפים את הרסק ו2 כוסות מים רותחים.

– מערבבים הכל ומכסים מבשלים 25 דקות אש קטנה עד שהרוטב מסמיך

– לוקחים את תפוחי האדמה ומועכים, אפשר להעביר במכשיר פירה , מוסיפים מלח נטורינה ומעט מי בישול של הפירה

– מערבבים לקבלת פירה חלק וקרמי

– מגישים כאשר שמים פירה במרכז ומעליו את הנקניקיות עם הרבה רוטב

בתאבון!