קדרת נקניקיות אפונה וגזר חורפית עם פירה מנחם
2 חבילות נקניקיות עוף טירת צבי
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 שקית אפונה וגזר קפוא
2 כפות גדושות רסק עגבניות מרוכז
1 כף פפריקה
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
לפירה:
10 תפוחי אדמה קלופים
40 גרם נטורינה (פרווה)
כפית מלח
– בסיר עם מים שמים את תפוחי האדמה מכסים במכסה ומבשלים כ- 40-50 דקות עד שהתפוחי אדמה רכים
– בסיר נוסף שמים שמן זית וברגע שהשמן מתחמם מטגנים את הבצל עד להזהבה
– מוסיפים את התבלינים ומערבבים
– חותכים את הנקניקיות לרבעים ומוסיפים על הבצל, מערבבים מעט מוסיפים את האפונה וגזר, מוסיפים את הרסק ו2 כוסות מים רותחים.
– מערבבים הכל ומכסים מבשלים 25 דקות אש קטנה עד שהרוטב מסמיך
– לוקחים את תפוחי האדמה ומועכים, אפשר להעביר במכשיר פירה , מוסיפים מלח נטורינה ומעט מי בישול של הפירה
– מערבבים לקבלת פירה חלק וקרמי
– מגישים כאשר שמים פירה במרכז ומעליו את הנקניקיות עם הרבה רוטב
בתאבון!