פריטטה קבנוס וירקות צלויים

סוג מתכון: בשרי זמן הכנה: עד 20 דק׳ רמת מיומנות: קל

שדרגו את ארוחת הערב או הצהריים עם פריטטה ספרדית בתוספת דברים טובים

המרכיבים ל4-5:

8 ביצי "תנובה"
3 כפות שמן זית
3/4 כפית מלח
קורט פלפל
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת צמחית "השף הלבן"
1 בצל קלוף וקצוץ גס
1 שן שום קלופה ופרוסה דק
1 חבילה קבנוס פיקנטי טירת צבי 120 גרם, פרוס לפרוסות של כחצי ס"מ
1 זוקיני חצוי לאורכו ופרוס לפרוסות של 1 ס"מ
8 עגבניות שרי חצויות
1 תפוח אדמה גדול מבושל במים וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
1 בצל ירוק חתוך לקטעים

הוראות ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.
משמנים בכף של שמן זית תבנית אינגליש-קייק באורך 25 ס"מ.
טורפים את הביצים בעזרת מטרפה יחד עם המלח, הפלפל והשמנת עד שמתקבלת בלילה אחידה.
מחממים את שארית שמן הזית במחבת ומטגנים בה את הבצל במשך 2 דקות עד שהוא הופך שקוף.
מוסיפים את השום והקבנוס ומקפיצים יחד כדקה.
מוסיפים למחבת את הזוקיני, עגבניות השרי, קוביות תפוחי האדמה ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה גבוהה במשך שלוש דקות.
מכבים את הלהבה, ממתינים 3 דקות ומערבבים את הירקות והקבנוס המטוגנים בבלילת הביצים.
יוצקים את בלילת הביצים והקבנוס לתבנית האינגליש- קייק, מעבירים לתנור, ואופים במשך 15 דקות עד שהפריטטה התייצבה וקיבלה צבע שחום- זהוב.
מוציאים את הפריטטה מהתנור, מחלצים אותה מהתבנית, פורסים לפרוסות, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.

בתאבון!