ברוקסטות דקניקים בטעם שווארמה

מאת: שחר חן זמן הכנה: 30 דק' רמת מיומנות: קל

בגט

דקניקים מכל טעם שתבחרו

שמן זית

2 בצלים לבנים

תבלין שווארמה

תבלין גריל עוף

מעט כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

פטרוזיליה

 

לטחינה הירוקה:

טחינה גולמית

שום כתוש

לימון

מים

פטרוזיליה

חותכים בגט לפרוסות עבות, משמנים מעט בשמן זית ומכניסים לתנור על 220-200 מעלות חום עליון תחתון עד להשחמה.

בזמן שהבגט נצרב בתנור חותכים 2 בצלים לפרוסות ומקרמלים במחבת רחבה.

לאחר שהתקרמלו יפה אחרי כ-20 דקות (מדיי פעם אפשר לשפוך מעט מים חמים זה יעזור לקירמול להיות מהיר יותר) לוקחים את הדקניקים וחותכים מעט על קרש חיתוך, מקפיצים אותם במחבת חמה עם הבצלים המקורמלים ועוד קצת שמן זית, מוסיפים תבלין שווארמה גריל עוף מעט כורכום וחופן פטרוזיליה קצוצה, מקפיצים עד שהכל מקבל צבע יפה טועמים ואם טעים מורידים מהאש.

מכינים את הטחינה הירוקה עם טחינה גולמית לימון שום כתוש ופטרוזיליה טוחנים הכל במעבד מזון.

לאחר כל זה מתחילים להרכיב את הברוקסטות, שמים על תחתית הברוסקטה מעט טחינה ירוקה, עליה "הר" של הדקניקים שטיגנו במחבת עם הבצל, מלמעלה עוד קצת פטרוזיליה טרייה ושליכטה של טחינה ירוקה, נותנים ביס ומתענגים..

בתאבון!