תפוחי אדמה מעוכים עם נקניקיות ועגבניות שרי

מאת: רון יוחננוב זמן הכנה: 20 דק' רמת מיומנות: קל

1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים-בינוניים, שטופים היטב

1/2 חבילה (כ-250 גרם) נקניקיות בקר בסגנון אמריקאי טירת צבי חתוכות לפרוסות

1 בצל אדום, חתוך לפרוסות

250 גרם עגבניות שרי חצויות

 

לפסטו:

1 צרור פטרוזיליה, קצוצה

4 שיני שום, קלופות

1/2 כוס שמן זית

1 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

מבשלים את תפוחי האדמה: מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהם רכים אך לא מתפרקים. מסננים ומניחים בצד להתקרר מעט.

מכינים את הפסטו: טוחנים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

יוצרים חתכים בנקניקיות: בעזרת סכין חדה, יוצרים חתכים אלכסוניים לאורך הנקניקיות.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מניחים את תפוחי האדמה על התבנית ובעזרת כוס או מועך תפוחי אדמה, מועכים קלות כל תפוח אדמה.

מפזרים את הבצל, עגבניות השרי והנקניקיות עם החתכים.

מזלפים מעל הכל את הפסטו.

אופים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה זהובים.

בתאבון!