פוקאצ׳ה סרוולד שמכינים ללא לישה

מאת: קובי אדרי זמן הכנה: כשעה רמת מיומנות: קל

לבצק:

חצי קילו קמח לבן מנופה

450מ״ל מים פושרים

כף שמרים יבשים (5 גרם)

כף סוכר

כף שטוחה מלח

3 כפות שמן זית

 

לטופינג:

חצי חבילה (60 גרם) נקניק סרוולד בסגנון צרפתי טירת צבי

חופן צנוברים

3 כפות שמן זית

כפית מלח גס

4 גבעולי טימין

 

להגשה:

סלטון עלי רוקט עם בצל סגול מתובל במלח פלפל שמן זית

טחינה דלילה

בקערה שמים את המים הפושרים השמן זית השמרים והסוכר ומערבבים, נותנים לזה לנוח כ- 20 דקות עד שיווצרו בועיות כמו בסרטון

מוסיפים את המלח והקמח ומערבבים בעזרת כף עץ

מכסים ומתפיחים לשעה

עבירים לתבנית עגולה או מרובעת משומנת בשמן זית

מניחים את הבצק וטיפה דופקים או פותחים עם היד

מכסים ונותנים עוד התפחה של כ- 30 דקות

לוקחים נקניק סרוולד מקלים לחצי ומגלגלים לפרח

תוקעים בכל הבצק חתיכות של הסרוולד

זולפים שמן זית מפזרים מלח גס ושמים טימין

מחממים תנור ל- 200 מעלות מכניסים את הפוקאצה לאפייה של כ- 30 דקות

מגישים עם סלטון שמכינים מרוקט בצל סגול שמן זית לימון ומלח

זולפים טחינה ומגישים באהבה

בתאבון!