משה בתיבה ג'מבו גדול בקטע מוגזם

מאת: שחר חן זמן הכנה: 45 דקות רמת מיומנות: קל

1 חבילת נקניקיות "מוגזמת" טירת צבי

1 חבילה בצק עלים

1 ביצה טרופה

מלמעלה:

שומשום

קטשופ

מיונז

מפשירים לילה במקרר או בחוץ מספר שעות את בצק העלים, לאחר מכן פותחים אותו על השיש ומניחים את הנקניקייה המוגזמת של טירת צבי. (ניתן גם לרדד את הבצק לפני שיהיה דק יותר)

חותכים בעזרת גלגלת פיצה את בצק העלים מכל צד ומגלגלים את הבצק על הנקניקייה, מיד חותכים את הבצק כמו בסרטון וסוגרים את הבצק על הנקניקייה, מהדקים טוב ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אפשר גם לחתוך את הבצק לרצועות וללפף על הנקניקייה.

מברישים את המשה בתיבה ג'מבו הענקיים שלנו בביצה טרופה ומוסיפים שומשום, מכניסים לתנור על 180 מעלות חום עליון תחתון לכ-35-40 דקות או עד שהם מזהיבים ממש יפה ומוכנים! תוכלו לראות בבצק שהוא מתחיל להיות אוורירי ולהתנפח טיפה (שלא יהיה לכם לא מוכן בפנים!).

מזלפים קטשופ מיונז וחרדל ומתחרעים!

בתאבון!