פסטה ונקניקיות ברוטב עגבניות

מאת: קובי אדרי זמן הכנה: כשעה רמת קושי: קל

2 חבילות נקניקיות ווינר טירת צבי

1 בצל חתוך לקוביות

4 שיני שום קצוצות דק

15 עגבניות שרי חצויות

5 כפות שמן זית

2 כפות גדושות רסק עגבניות מרוכז

1 כף פפריקה

1 כף מלח

1 כף אבקת מרק עוף

1 כף סוכר

חופן עלי בזיליקום

ליטר מים רותחים

חצי קילו פסטה שאוהבים

1. בסיר סוטאג׳ שמים את שמן הזית, מטגנים את הבצל עד אשר הופך שקוף

2. מטגנים את הנקניקיות אחרי שמוודאים שחתכנו לשלישים

3. נותנים לנקניקיות מעט להיצרב

4. מוסיפים את העגבניות החצויות, מכסים את הסיר במכסה ומאדים 5 דקות

5. מוסיפים את השום ומערבבים

6. מוסיפים את הרסק והתבלינים ומערבבים היטב שהתבלינים יפתחו

7. מוסיפים ליטר מים רותחים

8. מכסים ומרתיחים כשלוש דקות

9. פותחים ומוסיפים את הפסטה מוסיפים גם עלי בזיליקום

10. מערבבים ומנמיכים אש בינונית 5 דקות

11. פותחים מערבבים ומכסים, מבשלים עוד 7 דקות סה״כ 12 דקות

12. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות לפני שמגישים באהבה

13. בתאבון

בתאבון!