בורקס פירה ונקניקיה – מוגזם בטירוף!

מאת: רון יוחננוב רמת מיומנות: קלה זמן הכנה: 30 דק'

למילוי:

חבילת נקניקיות מוגזמות של טירת צבי

2 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות ומבושלים

1 בצל מטוגן (לא חובה)

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

רוטב פיצה מוכן

לבורקס:

2 חבילות בצק עלים מצונן

 

לעיטור:

ביצה טרופה

שומשום

מכינים את הפירה:

מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים עד ריכוך.

מסננים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה.

מוסיפים בצל מטוגן (לא חובה), שמן זית/חמאה, מלח ופלפל שחור ומערבבים עד לקבלת פירה חלק.

מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון/תחתון או טורבו).

מרכיבים את הבורקס:

פותחים את הבצק עלים על משטח העבודה ומחלקים ל-4 חלקים שווים.

מניחים 4 כפות גדושות פירה במרכז כל ריבוע בצק.

מניחים נקניקיה מעל הפירה.

יוצקים מעל הכל רוטב פיצה.

סוגרים את הבצק על ידי קיפול בצק מעל המילוי ומהדקים היטב.

אופים את הבורקס:

מברישים את הבורקס בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

אופים כ-25 דקות או עד להזהבה.

מגישים חם. בזהירות, הפירה חם!

הידעת?

לילדים מתחת לגיל 3, יש לחתוך את הנקניקיות לקוביות קטנות ואת המאפה בהתאם.

בתאבון!