
כריך פוקאצ'ה ענקי ביתי
500 גרם קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
כף שטוחה מלח
400 מ"ל מים
4 כפות שמן
למילוי:
מגוון דקניקים טעימים של טירת צבי (פסטרמה, סלמי, רוסטביף וכו')
מיונז
חרדל
עלי רוקט
עגבניות פרוסות
חמוצים (לא חובה)
הכנת הפוקאצ'ה:
בקערת המיקסר, עם וו גיטרה, מניחים בתחתית את המלח, מעל את הקמח, הסוכר והשמרים.
מוסיפים את המים ומתחילים לערבב. לאחר שמתגבש בצק, מוסיפים את השמן ולשים לפחות 10 דקות על מהירות בינונית, עד שהבצק מבריק, חלק ורטוב מאוד.
מוציאים את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה כשעה, או עד הכפלת הנפח.
יוצקים את הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית, משטחים בעזרת ידיים רטובות ומניחים להתפחה נוספת של כ-30 דקות.
מחממים תנור ל-200 מעלות,
רגע לפני שמכניסים לתנור מזלפים מעל שמן, יוצרים גומות ומפזרים מלח ים.
אופים במשך 30 דקות, או עד הזהבה.
הרכבת הכריך:
לאחר שהפוקאצ'ה התקררה מעט, חוצים אותה לרוחבה בעזרת סכין לחם.
מורחים מיונז וחרדל על החצי התחתון של הפוקאצ'ה.
מפזרים עלי רוקט, עגבניות ופרוסות דקניקים בנדיבות.
אם רוצים, מוסיפים גם חמוצים.
סוגרים את הכריך עם החצי העליון של הפוקאצ'ה.
חותכים את הכריך לקוביות גדולות ומגישים מיד.
להגשה חמה: אפשר לחמם את הכריך בתנור לכמה דקות לפני ההגשה.
לגיוון: אפשר לשחק עם סוגי הדקניקים והירקות במילוי.
הגישו את הכריך על קרש חיתוך מעץ והניחו סכין בצד כדי שהאורחים יוכלו לפרוס לעצמם.
בתאבון!