קרבונרה חזה אווז

מאת: אליטה אופק סוג מתכון: צהריים/ערב זמן הכנה: 20 דק' רמת מיומנות: קל

1 חבילת חזה אווז של טירת צבי, חתוך לקוביות קטנות (100 גרם)

1 סלסלת פטריות פורטובלו, קצוצות דק

500 מ״ל נוזל/ קרם קוקוס

1/2 חבילת פסטה (לבחירה, אני השתמשתי בפוזילי לוגי)

3 כפות שמן זית

1 כפית שום כתוש

מלח לפי טעם

קורט פלפל שחור

1 חלמון

בסיר עם מים רותחים ומלח, נבשל פסטה לפי הוראות יצרן על גבי האריזה

במחבת עם מעט שמן זית נטגן את קוביות חזה האווז עד שהם משחימים יפה וקריספיים, נוציא ונניח בצד.

באותה מחבת עם השמן שנותר מחזה האווז, נקפיץ פטריות פורטובלו ושום למשך דקה לא יותר, נוציא ונניח בצד.

באותה המחבת עם מעט שמן זית שנותר נחמם נוזל קוקוס, עם מלח ופלפל למשך 4 דקות עד שהוא מעט מצטמצם.

נוסיף לרוטב הקוקוס את חזה האווז והפטריות ונבשל הכל יחד חצי דקה.

נוסיף את הפסטה המבושלת ונבשל את הפסטה ברוטב כמה דקות עד הרוטב מצטמצם ונתאחד עם הפסטה.

נגיש את הקרבונרה שלנו לצלחת.

נניח מעל חלמון ביצה, נערבב ונגיש.

בתאבון!